Antena 3 Economic Biz News Românii nu mai vor credite: Împrumuturile de consum în lei au scăzut cu 6 %

Românii nu mai vor credite: Împrumuturile de consum în lei au scăzut cu 6 %

26 Sep 2011   •   09:14
Românii nu mai vor credite: Împrumuturile de consum în lei au scăzut cu 6 %
Sursa foto: Foto: Agerpres

Românii iau din ce în ce mai puţine credite de consum în timp  ce finanţările pentru locuinţe au crescut . Dacă analizăm evoluţia creditelor acordate de băncile comerciale, constatăm că în intervalul august 2010 - august 2011, împrumuturile de consum în lei a scăzut cu 6%. La creditele în euro scăderea este de peste 5 procente.

Creditele pentru locuinţe în monedă naţională au crescut cu 6,5 %, în timp ce la împrumuturile în euro creşterea a fost de 14 procente. Deşi împrumuturile s-au acordat mai greu de când a început criza economică, Banca Naţională vine cu un nou regulament, care va face şi mai dificilă obţinerea creditelor.

Noile reguli, care urmează să intre în vigoare la sfârşitul lunii octombrie, impun un avans de cel puţin 15% din valoarea imobilului pentru creditele în lei şi de 30% pentru cele în euro. BNR spune că noul regulament este menit să  micşoreze numarul celor care nu mai rambursează creditul.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close