Antena 3 CNN Economic Biz News Taxa auto de 40.000 de EURO! Reglementările care vor duce la moartea industriei auto

Taxa auto de 40.000 de EURO! Reglementările care vor duce la moartea industriei auto

Taxa auto de 40.000 de EURO! Reglementările care vor duce la moartea industriei auto
de O.P.    |    20 Feb 2012   •   10:05

Planurile Uniunii Europene (UE) de introduce limite pentru emisiile de dioxid carbon ale autovehiculelor ar putea conduce la penalităţi de până la 40.000 de euro pentru maşinile de lux cu motoare foarte puternice care nu întrunesc standardele.

În timp ce compania care produce Bentley ar putea fi penalizată de UE cu aproape 20.000 de euro pentru fiecare automobil care intră în circulaţie, situaţia ar putea fi şi mai dificilă pentru Bugatti, se arată într-un studiu al Agenţiei Europene pentru Mediu. Maşina preferată a persoanelor foarte bogate ar putea fi taxată suplimentar cu 40.000 de euro, conform unor noi reglementări europene, potrivit Financial Times.
Un Rolls-Royce ar putea fi penalizat cu 12.500 de euro, Maserati cu 18.000 de euro şi Lamborghini cu 17.000 de euro.

Nu este clar încă dacă aceste penalităţi vor fi impuse, scrie Financial Times.

Perspectiva acestor penalităţi este cunoscută încă din 2007, când autorităţile europene au anunţat că vor limita cantitatea de dioxid de carbon pe care o pot emite, colectiv, autovehiculele din UE.

Agenţia Europeană pentru Mediu este prima autoritate care a calculat cât de aproape sunt producătorii auto de atingerea ţintelor care vor fi introduse treptat din acest an. Scopul este reducerea emisiilor de dioxid de carbon de la 140 de grame pe kilometru, media actuală, la 130 de grame în 2015.

Media actuală reprezintă jumătate din emisiile de 300 de grame de dioxid de carbon ale unor modele Bentley şi un sfert din cele ale unei maşini Bugatti.

Fiecare constructor auto european are stabilită o ţintă de emisii, iar în 2012 vor fi verificate 65% din maşinile cu cele mai reduse emisii. Procentajul va creşte până la 100% în 2015.

Cei mai mulţi producători mari s-au pregătit deja pentru a respecta ţintele pe acest an, iar companii precum Toyota şi PSA Peugeot Citroen sunt aproape de limitele din 2015.

 


×
Subiecte în articol: taxa auto industria auto
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close