Antena 3 CNN Economic Biz News Trezoreria SUA a îngheţat pentru al doilea an consecutiv salariile şefilor GM, AIG şi Ally Financial

Trezoreria SUA a îngheţat pentru al doilea an consecutiv salariile şefilor GM, AIG şi Ally Financial

Trezoreria SUA a îngheţat pentru al doilea an consecutiv salariile şefilor GM, AIG şi Ally Financial
Sursa foto: Foto: weaselzippers.us
08 Apr 2012   •   14:32

Trezoreria Statelor Unite a îngheţat pentru cel de-al doilea an consecutiv compensaţiile financiare ale directorilor generali ai companiilor General Motors, AIG şi Ally Financial, informează Reuters. Cele trei companii au primit ajutoare de stat semnificative în timpul crizei financiare.

Departamentul Trezoreriei de la Washington a arătat că cele trei companii fac progrese în privinţa returnării ajutoarelor de stat primite pentru a supravieţui crizei financiare din SUA din perioada 2007-2009, însă politicile salariale trebuie să rămână sub supravegherea autorităţilor până la finalizarea rambursărilor.

Compensaţiile financiare ale directorilor executivi sunt formate din cash, acţiuni şi opţiuni de cumpărare de acţiuni în viitor la preţuri prestabilite.
   
"Deşi au existat modificări ale amestecului de acţiuni, salarii şi opţiuni pe termen lung, valoarea totală a compensaţiei rămâne îngheţată (în acest an - n.r.) la nivelurile din 2011", se arată într-un comunicat al Trezoreriei SUA.
   
Astfel, şeful AIG, Robert Benmosche, va primi pentru acest an o compensaţie care nu va depăşi 10,5 milioane de dolari, în timp ce directorul general al Ally Financial, Michael Carpenter, va încasa nu mai mult de 9,5 milioane de dolari, iar Daniel Akerson de la GM 9 milioane de dolari.
   
Guvernul american a investit, în timpul crizei, 68 miliarde de dolari la grupul de asigurări AIG, 50 miliarde de dolari la constructorul auto General Motors şi alte 17 miliarde de dolari la Ally Financial, holding bancar cu sediul la Detroit construit în jurul businessului de creditare auto.
   
Trezoreria notează totodată că remuneraţia totală directă acordat în acest an celorlalţi 69 de directori executivi ai celor trei companii va scădea în acest an cu 10% faţă de nivelurile din 2011.
   
Guvernul a inclus iniţial şapte nume pe lista companiilor supravegheate, care au primit ajutoare de stat excepţionale în timpul crizei financiare. Patru dintre acestea, Bank of America, Citigroup, Chrysler Financial şi Chrysler, au restituit integral ajutoarele şi au ieşit din program.
  

×
Subiecte în articol: sefi General Motors AIG
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close