Antena 3 CNN Economic Biz News Trichet: Grecia nu are nevoie de ajutor financiar

Trichet: Grecia nu are nevoie de ajutor financiar

Trichet: Grecia nu are nevoie de ajutor financiar
Sursa foto: grecia
09 Apr 2010   •   16:10

Grecia nu a ajuns în situaţia de a avea nevoie de ajutor financiar şi nu este în pericol de a intra în incapacitate de plată, a declarat preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, pentru publicaţia italiană Il Sole 24 Ore, preluată de Reuters.

"Intrarea în incapacitate de plată nu este o problemă", a declarat Trichet.

Şefii de state şi de guverne din Uniunea Europeană (UE) s-au pus de acord în martie pentru înfiinţarea unui mecanism de împrumuturi bilaterale pentru Grecia, la care va contribui şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). BCE nu a fost de acord, iniţial, cu un plan de ajutor care să implice Fondul.

"În acest moment, nu mă aştept ca mecanismul să fie accesat", a spus oficialul BCE.

Temerile legate de o posibilă intrare în incapacitate de plată a statului elen s-au intensificat joi, ceea ce a condus la scăderea valorii activelor elene şi la deprecierea euro. Pieţele şi-au revenit vineri, ca urma a speculaţiilor potrivit cărora autorităţile de la Atena ar putea primi curând ajutor.

Agenţia de evaluare financiară Fitch arată joi că Grecia a ajuns la momentul în care trebuie să ceară ajutor financiar UE şi FMI, car urmare a creşterii spread-urilor obligaţiunilor şi a lipsei de claritate a angajamentului de sprijin din partea Uniunii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor finante
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close