Antena 3 CNN Economic Biz News Uniunea Europeană va lua propriile măsuri pentru sprijinirea industriei auto

Uniunea Europeană va lua propriile măsuri pentru sprijinirea industriei auto

Uniunea Europeană va lua propriile măsuri pentru sprijinirea industriei auto
24 Noi 2008   •   22:46

Uniunea Europeană este cu ochii pe industria auto. Comisia urmăreşte evoluţiile din Statele Unite şi pregătete propriile proiecte pentru a stimula cererea de maşini pe piaţa europeană.
Uniunea Europeană nu are intenţia de a acorda ajutoare financiare sectorului auto. Totuşi, această politică ar putea fi revizuită dacă autorităţile de la Wshington hotărăsc să injecteze fonduri în industria americană de automobile.
Dacă industria auto americană va primi ajutorul guvernului, acest lucru va avea, desigur, consecinţe asupra competiţiei la nivel global. Atunci, situaţia trebuie analizată din nou. În schimb, Comisia Europeană încurajează statele să adopte măsuri de încurajare şi stimulare a cererii pe piaţa auto.
Potrivit autorităţilor europene, ne confruntăm cu problema scăderii încrederii consumatorilor. Pentru a stimula încrederea acestora ar trebui să se ia măsuri fiscale în privinţa texelor de înregistrare a maşinilor, sau a taxelor de circulaţie, aşa cum au fost ele recomandate de către Comisie.
Reprezentanţii industriei auto din Uniune au cerut Comisiei Europene adoptarea unor măsuri care să îi ajute să supravieţuiască în contextul crizei economice mondiale.
Conform estimărilor Comisiei, vânzările de maşini au scăzut cu un milion de unităţi în 2008, iar trendul descendent va continua şi anul următor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: industria auto
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close