Antena 3 CNN Economic Biz News Warren Buffett: SUA au trecut de "Pearl Harbor-ul economic", cea mai grea perioadă a crizei

Warren Buffett: SUA au trecut de "Pearl Harbor-ul economic", cea mai grea perioadă a crizei

Warren Buffett: SUA au trecut de "Pearl Harbor-ul economic", cea mai grea perioadă a crizei
Sursa foto: waren buffet
01 Mar 2010   •   14:28

Warren Buffett a declarat luni că Statele Unite au depăşit cea mai grea perioadă a crizei, numită anul trecut de miliardarul american "un Pearl Harbor economic", însă anticipează o relansare economică lentă, neuniformă, transmite Reuters.

"Am trecut de Pearl Harbor. Vom câştiga războiul, balanţa este uşor înclinată în favoarea noastră", a declarat Buffett la postul de televiziune CNBC.

Miliardarul spune că afacerile "merg greu" în diferite domenii, deoarece consumatorii sunt din ce în ce mai prudenţi în privinţa cheltuielilor.

El admite că relansarea va fi lentă şi pentru grupul său de companii, de sub umbrela Berkshire Hathaway, care numără 80 de firme, divizii şi operaţiuni dependente direct de disponibilitatea consumatorilor de a cheltui. Companiile din grupul Berkshire vând de la asigurări auto, covoare, îngheţată şi lenjerie intimă la componente industriale şi vopsea.

"Sunt unele afaceri care au avut o revenire decentă, însă altele nu dau semne de îmbunătăţire. Merge mai bine, însă foarte, foarte încet", spune Buffett.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close