Antena 3 CNN Economic Locul din România unde cartofii se vând cu 1 leu kilogramul

Locul din România unde cartofii se vând cu 1 leu kilogramul

Seceta a afectat foarte mult culturile de cartofi. Multe culturi nu s-au dezvoltat corespunzător din cauza condiţiilor meteorologice, iar preţurile au crescut considerabil.

Locul din România unde cartofii se vând cu 1 leu kilogramul
Sursa foto: pexels.com/Alesia Kozik
de Silvia Preda    |    11 Oct 2022   •   21:15

Cartofii se numără printre alimentele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an. În Onești, lanțul de băcănii Șerban vinde cartofi la un preț fără concurență.

Pensionarii din Onești și din împrejurimi pot cumpăra cartofi albi și roșii la prețul de numai 1 leu pe kilogram, în limita a 50 de kilograme. Singura condiție pentru a beneficia de ofertă este ca pensionarii să prezinte la băcănie ultimul talon de pensie.

Cei mai ieftini cartofi din ţară se vând la Oneşti

Prețul de vânzare a cartofilor din producția proprie Grup Șerban este bun și pentru celelalte categorii de clienți: 1,59 lei/kg, scrie unupetrotus.ro.

Grup Șerban Holding, companie deținută de omul de afaceri oneștean Nicu Șerban, este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994.

Cartofii româneşti sunt puţini şi scumpi. Intermediarii dublează preţurile

Cartoful nu mai e mâncarea săracului. Preţurile au tot crescut în ultimul an şi vor mai creşte, din cauza secetei. Producţia internă e foarte slabă, iar intermediarii dublează preţurile.

În pieţe, preţurile de vânzare sunt de 3,5 lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când se comercializau cu 2 lei, 2 lei şi 50 de bani. Iar vânzătorii spun că acesta este doar începutul.

Cartofii româneşti se scumpesc din nou

Potrivit unui studiu internaţional, o persoană poate ajunge să consume şi 90 de kilograme de cartofi pe an.

×
Subiecte în articol: cartofi cartofi ieftini
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close