Antena 3 CNN Economic Companii 11 avioane din flota Tarom ar putea fi înlocuite

11 avioane din flota Tarom ar putea fi înlocuite

11 avioane din flota Tarom ar putea fi înlocuite
Sursa foto: Aeronava Tarom
28 Ian 2009   •   16:08

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a numit-o miercuri în funcţia de director general al Tarom pe Ruxandra Brutaru, care a ocupat anterior poziţia de director general adjunct. Brutaru susţine că 11 avioane din flota proprie sunt vechi şi ar trebui înlocuite.
"Avem un proiect de evaluare a flotei existente, pentru că avem nişte avioane vechi care consumă cu 27% mai mult combustibil decât cele din noua generaţie. Este vorba de patru aparate Boeing 737-300 şi şapte ATR 42. Le-a venit şi lor rândul să fie înlocuite", a declarat Brutaru.
Un aparat de tip Boeing 737-300 nou costă 38 - 42 de milioane de dolari, iar un ATR nou costă circa 18 milioane de dolari.
Oficialul Tarom consideră că achiziţionarea unei aeronave noi este dificilă în prezent, din cauza accesului limitat la finanţare cauzat de criza economică.
"Cei care vând ar fi în stare să dea şi trei avioane la preţ de două, însă finanţarea se face foarte greu şi dobânzile sunt foarte mari. Vom face o analiză şi vom şti abia în vară cum vom proceda pentru înlocuirea acestor aeronave, pentru că există şi posibilitatea închirierii unora noi", a explicat Brutaru.
Ea a adăugat că urmează să mai sosească în flota Tarom două aeronave de tip ATR 72, cu câte 68 de locuri, care au fost contractate în 2008.
Legat de criza economică, Brutaru susţine că pierderile Tarom vehiculate în presă sunt exagerate. ?Abia în martie vom cunoaşte exact bilanţul, dar nu cred că pierderile vor depăşi câteva milioane de dolari", a declarat directorul.
Tarom şi-a bugetat pentru acest an o creştere cu 30% a numărului de zboruri pe piaţa internă, intenţionând să introducă în acest an o cursă cu minimum cinci zboruri săptămânale, Bucureşti-Constanţa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tarom Boeing aeronava
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close