Antena 3 CNN Economic Companii 13 companii aeriene amendate de UE, după ce au format un cartel pentru stabilirea preţurilor

13 companii aeriene amendate de UE, după ce au format un cartel pentru stabilirea preţurilor

13 companii aeriene amendate de UE, după ce au format un cartel pentru stabilirea preţurilor
Sursa foto: Foto: airplane-pics.blogspot.com
09 Noi 2010   •   14:15

Mai multe companii aeriene vor fi amendate de Comisia Europeană pe motiv că au format un cartel pentrui stabilirea preţurilor în transportul aerian de mărfuri. Transportatorii ar putea fi obligaţi să plătească o amendă de 800 de milioane de euro. Printre cele 13 companii vizate se numără Air France-KLM, Qantas, Cathay Pacific, Japan Airlines şi British Airways.

Potrivit Wall Street Journal, acesta este un caz cu ramificaţii la nivel mondial. Autorităţile americane au amendat deja 18 companii, sancţiunile atingând valoarea de 1,5 miliarde de dolari.  În Europa, Comisia Europeană ar putea aplica amenzi de până la 10% din veniturile companiilor sancţionate.

O parte dintre companiile vizate, inclusiv British Airways si Cargolux, s-au pregătit pentru eventualitatea plăţii unei sanţiuni. Air France KLM, care deţine şi operatorul olandez Martinair, a facut rezerve de 530 milioane de euro pentru plata unor sancţiuni.

Autorităţile europene au demarat investigaţia în 2006, când au realizat o serie de controale inopinate la sediile companiilor.

×
Subiecte în articol: companie aeriana UE amenda british airways
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close