130 de milioane de euro, investiţi în Capitală. Proiectul a fost aprobat de Bruxelles

de O.P.    |    29 Iul 2013   •   12:34
130 de milioane de euro, investiţi în Capitală. Proiectul a fost aprobat de Bruxelles
Comisia Europeană (CE) a aprobat vineri o investiţie de 130 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru un proiect de tratare a apelor uzate din jurul Bucureştiului, informează un comunicat al executivului european, dat publicităţii la Bruxelles.

'Investiţia va îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii a peste 2 milioane de locuitori din jurul Bucureştiului. Va îmbunătăţi calitatea apei râului Dâmboviţa, fapt care va fi benefic şi pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, va creşte atractivitatea economică a zonei pentru afaceri şi companii', a declarat comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, citat în comunicat.

Proiectul constă în investiţii în infrastructura pentru apele uzate din Bucureşti şi 11 dintre zonele învecinate capitalei din judeţul Ilfov şi include reabilitarea şi extinderea sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate, asigurând astfel tratarea eficientă a apelor uzate înainte de vărsarea în alte surse de apă.

Conform CE, proiectul ar urma să asigure şi un nivel de calitate a apei râului Dâmboviţa care va corespunde obiectivelor prevăzute în planul de management aferent, scrie incomemagazine.ro.

x close