Antena 3 CNN Economic Companii 15 directori AIG au returnat, voluntar, primele

15 directori AIG au returnat, voluntar, primele

15 directori AIG au returnat, voluntar, primele
Sursa foto: bancomat
24 Mar 2009   •   12:30

15 din 20 de beneficiari ai celor mai mari bonusuri ai companiei American International Group ai fost de acord să le înapoieze integral, a declarat procurorul general din New York, care anchetază plata a cel puţin 165 milioane de dolari către directorii companiei care a fost salvată de guvernul SUA de la faliment.
Astfel, Andrew Cuomo a subliniat că speră să recupereze 80 de milioane de dolari din prime, sau circa 50% din uriaşele bonusuri plătite pe 15 martie.
O purtătoare de cuvânt al AIG declara luni că o serie de directori ai companiei au demisionat de la divizia de produse financiare, pe care Cuomo a acuzat-o că a adus asiguratorul în pragul falimentului. Aceasta nu a menţionat dacă directorii ce au primit bonusuri mari au părăsit compania.
De asemenea a refuzat să specifice numărul exact al demisiilor menţionând că sunt ?suportabile? şi că altele vor urma.
Cuomo, care a pus presiune pe AIG şi alte bănci şi companii pentru plata unor bonusuri din banii publici, a declarat că până acum 30 de milioane de dolari au fost înapoiaţi de angajaţii diviziei AIG de produse financiare.
Nouă din zece directori care au primit bonusuri record au fost de acord să le înapoieze, a detaliat Cuomo. El a declarat că 80 de milioane de dolari au fost plătiţi americanilor, iar restul în afara jurisdicţiei SUA.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close