Antena 3 CNN Economic Companii 2008, cel mai prost an din istoria Ford. Compania anunţă pierderi de 15 miliarde de dolari

2008, cel mai prost an din istoria Ford. Compania anunţă pierderi de 15 miliarde de dolari

2008, cel mai prost an din istoria Ford. Compania anunţă pierderi de 15 miliarde de dolari
Sursa foto: Ford
29 Ian 2009   •   16:25

Compania Ford a anunţat, joi, pierderi care însumează 14,6 miliarde de dolari, în 2008, an care devine astfel cel mai dezastruos din istoria constructorului american de automobile. Cu toate acestea, Ford refuză să ceară ajutor financiar statului deoarece are "suficiente lilchidităţi pentru a-şi finanţa afacerile şi investiţiile", informează The New York Times. Potrivit publicaţiei, Ford a încheiat anul cu o rezervă de 24 de miliarde de dolari, însă majoritatea acestora sunt împrumutaţi.
Compania Ford afirmă că stă mai bine din punct de vedere financiar decât rivalii General Motors şi Chrysler, reiterând faptul că nu are nevoie de ajutor de la stat, însă îl va cere dacă situaţia economică se înrăutăţeşte semnificativ sau dacă vreunul dintre competitori declară falimentul.
"Ford şi întreaga industrie auto se confruntă cu o scădere extraordinară a vânzărilor pe toate pieţele majore globale, ceea ce a avut un impact evident asupra rezulattelor noastre", a declarat Alan R. Mulally, directorul executiv al Ford. "Am continuat să luăm măsuri de scădere a producţiei pentru a răspunde astfel scăderii cererii de la nivel mondial, şi a reduce costurile, ceea ce ne va permite, în 2009, să reducem impactul negativ al recesiunii şi să ne plasăm din nou pe profit în momentul în care economia îşi va reveni", a mai spus Mulally.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close