Antena 3 CNN Economic Companii 965 de angajaţi la negru, la una din firmele de transmisie prin cablu din Capitală

965 de angajaţi la negru, la una din firmele de transmisie prin cablu din Capitală

965 de angajaţi la negru, la una din firmele de transmisie prin cablu din Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Apr 2011   •   19:07

Una dintre firmele de transmisie prin cablu din Capitală a primit o amendă în valoare de 100.000 de lei pentru muncă la negru.Inspectorii au descoperit că 965 din cei 1.200 de angajaţi nu aveau contracte individuale de muncă în formă scrisă, potrivit inspectorul general Nicolae Dantes Bratu, citat de Mediafax.

În cadrul acţiunii de control care a avut loc marţi au fost depistate în total 967 de persoane care munceau la negru, dintare care 965 prestau servicii pentru o singură companie.

"La o singură societate au fost identificate 965 de persoane, pentru care a fost aplicată, în conformitate cu prevederile articolului 276, alineatul 1, litera e din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii - modificată şi completată, sancţiunea contravenţională în cuantum de 100.000 de lei", a spus Bratu, precizând că este cea mai mare amendă care se poate da pentru muncă la negru.

Inspectorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor, a precizat că firma respectivă avea peste 1.200 de angajaţi, iar acţiunea de verificare nu a venit în urma unei sesizări, instituţia autosesizându-se din cauza documentaţiei pe care firma respectivă o depunea la ITM.

Pe lângă amenda de 100.000 de lei, firma este obligată să încheie contracte individuale de muncă pentru toate cele 965 de persoane.

Numărul persoanelor care practică munca la negru din Bucureşti a crescut cu peste 600% în 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit declaraţiilor inspectorului şef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor.



×
Subiecte în articol: cablu munca la negru amenda
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close