Antena 3 CNN Economic Companii A murit preşedintele şi fondatorul Swatch, Nicolas Hayek

A murit preşedintele şi fondatorul Swatch, Nicolas Hayek

A murit preşedintele şi fondatorul Swatch, Nicolas Hayek
29 Iun 2010   •   16:17

Preşedintele şi fondatorul Swatch, Nicolas Hayek, despre care se spune că a salvat industria elveţiană a ceasurilor mecanice, a decedat în mod neaşteptat luni, în timp ce lucra la compania pe care a devenit sub conducerea sa cel mai mare producător de ceasuri din lume, potrivit Financial Times.

Hayek a fost cel mai inventiv lider din lumea afacerilor, potrivit FT. Preşedintele Swatch voia să dezvolte un autovehicul urban de dimensiuni reduse, numit "Swatchmobile".

În urma proiectului, s-a creat maşina Smart. De curând, a întreprins o activitate legată de maşini electrice mici.

Hayek era un critic al analiştilor financiari şi al bancherilor plătiţi în exces. Deseori, se întâmpla să amâne data la care anunţa rezultatele financiare ale Swatch.

Băncile creditoare i-au cerut lui Hayek să reorganizeze şi, probabil, să închidă un grup de producători de ceasuri mecanice aflaţi în dificultăţi la începutul crizei "quartzului" din anii 1980.

Însă Hayek nu i-a luat în seamă şi a investit în viitorul industriei mecanice.

În 1983, Hayek a lansat tehnologia inovatoare Swatch, uşor de utilizat şi care scade numărul componentelor din ceasurile mecanice şi automatizează multe procese. Ceasurile Swatch sunt preţuite pentru design şi precizie, fiind un elemnet valoros la nivel mondial.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close