Antena 3 CNN Economic Companii AB InBev vinde afacerea din regiune pentru circa 2,5 miliarde dolari

AB InBev vinde afacerea din regiune pentru circa 2,5 miliarde dolari

AB InBev vinde afacerea din regiune pentru circa 2,5 miliarde dolari
Sursa foto: stella artois
18 Iun 2009   •   12:07

Mai multe companii de investiţii, printre care Kohlberg Kravis Roberts din SUA, şi CVC Capital Partners din Europa, sunt interesate de cumpărarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est (ECE) ale celui mai mare producător de bere la nivel mondial, Anheuser-Busch InBev (AB InBev).
Valoarea eventualelor tranzacţii ar putea depăşi 2,5 miliarde dolari (1,79 mil euro), au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

Un alt fond interesat de operaţiunile grupului este TPG, din SUA . În plus, mai mulţi producători de bere, printre care grupul britanic SABMiller, au luat legătura cu AB InBev, dar nu se ştie dacă mai sunt interesaţi de afacere.

Anheuser-Busch Inbev a scos la vânzare diviziile sale din Europa Centrală şi de Est, inclusiv cea din România, pentru a obţine fonduri prin care să datoriile.

Inbev este prezentă în Bulgaria, România, Ungaria, Croaţia, Cehia şi Serbia si Muntenegru, unde se produc 1,2 miliarde litri de bere pe an, cu peste 6.000 de angajaţi.

Pe piaţa locală grupul produce Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau şi Noroc.
Pe fondul datoriilor de peste 45 de miliarde de dolari , Inbev a vândut divizia Oriental din Coreea de Sud, pentru 1,8 miliarde dolari , 20% din producătorul chinez de bere Tsingtao, pentru 700 milioane dolari, dar şi altele.

Până acum interesate de cele 11 producători de bere s-au arătat interesaţi Cinven CINV.UL, Warburg Pincus WP.UL, CVC, TPG TPG.UL şi KKR KKR.UL
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close