Antena 3 CNN Economic Companii Abatorul din România implicat în scandalul cărnii de cal din Franţa a intrat în faliment

Abatorul din România implicat în scandalul cărnii de cal din Franţa a intrat în faliment

Abatorul din România implicat în scandalul cărnii de cal din Franţa a intrat în faliment
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Mar 2016   •   15:25

Abatorul din Botoşani care a fost implicat în scandalul cărnii de cal declanşat în Franţa în luna februarie 2013 a intrat în faliment. Magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, declanşarea procedurii de faliment în cazul societăţii comerciale din Botoşani, la cererea administratorului judiciar, scrie Agerpres.

Potrivit portal.just.ro, instanţa 'dispune intrarea în faliment în procedură generală a debitoarei'.

Firma patronată de soţii Iulian şi Doina Căzăcuţ a avut, în 2014, o cifră de afaceri 142 de milioane de lei şi un profit de 223.780 de lei, aşa cum reiese din ultimul bilanţ publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Firma din Botoşani a fost implicată în scandalul internaţional al cărnii de cal etichetate drept carne de vită, care a fost declanşat în Franţa şi Marea Britanie.

Scandalul a avut loc în 2013, după ce autorităţile britanice i-au acuzat pe francezi că ar fi livrat lasagna ce conţinea carne de cal în loc de carne de vită, iar producătorul francez Spanghero a replicat afirmând că adevăraţii vinovaţi ar fi fost două abatoare din România, printre care şi Doly Com. Ulterior, acuzaţiile s-au dovedit a fi nefondate, în urma controalelor rezultând că materia primă exportată de compania din Botoşani a fost corect etichetată.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close