Antena 3 CNN Economic Companii "Act de pocăinţă" la Sony. Ce decizie au luat directorii companiei pentru că nu au obţinut profit

"Act de pocăinţă" la Sony. Ce decizie au luat directorii companiei pentru că nu au obţinut profit

"Act de pocăinţă" la Sony. Ce decizie au luat directorii companiei pentru că nu au obţinut profit
01 Mai 2013   •   17:11

Aproximativ 40 de directori ai grupului nipon Sony au renunţat la bonusuri pentru anul trecut estimate în total la 1 miliard de yeni (10 milioane de dolari), întrucât nu au reuşit să-şi respecte promisiunea de a aduce pe profit divizia de electronice, potrivit Financial Times.
   
Şefii Sony au mai renunţat şi în trecut la bonusuri, dar ultimul "act de pocăinţă" este cel mai amplu de până acum, notează publicaţia britanică.
   
Consiliul director a aprobat o propunere a directorului general, Kazuo Hirai, ca directorii să renunţe la bonusuri reprezentând 30-50% din pachetele salariale pentru anul fiscal încheiat în martie, a declarat un purtător de cuvânt al Sony pentru Bloomberg.
   
Reprezentantul grupului a refuzat să precizeze valoarea bonusurilor la care renunţă directorii.
   
Hirai, şeful Sony din aprilie 2012, s-a angajat să revigoreze operaţiunile de electronice prin desfiinţarea a 10.000 de locuri de muncă şi reducerea importanţei diviziei de televizoare.
   
Grupul Sony a publicat săptămâna trecută date financiare preliminare pentru anul trecut. Profitul net s-a situat, probabil, la 40 de miliarde de yeni (410 milioane de dolari) în anul fiscal trecut, faţă de o pierdere de 456,7 miliarde de yeni în anul anterior. Sony a obţinut un câştig de circa 2 miliarde de dolari din vânzarea de proprietăţi şi participaţii la alte companii.
   

×
Subiecte în articol: Sony
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close