Antena 3 CNN Economic Companii Adidas, Michelin şi Total, cercetate pentru fraudă prin paradisuri fiscale

Adidas, Michelin şi Total, cercetate pentru fraudă prin paradisuri fiscale

Adidas, Michelin şi Total, cercetate pentru fraudă prin paradisuri fiscale
Sursa foto: monede
02 Apr 2009   •   10:03

În momentul în care preşedintele francez Nicolas Sarkozy face presiuni în cadrul G20 pentru o reglementare dură în privinţa paradisurilor fiscale, guvernul francez s-a sincronizat perfect cerând anchete pentru fraude fiscale în cadrul unor conturi ţinute de Michelin, Total şi Adidas în Liechtenstein.

Preşedintele Sarkozy cere acţiuni mai dure pentru evaziunile fiscale, iar informaţiile apărute în presa franceză vor să demonstreze implicarea egală a Franţei şi acasă.

De altfel, presa de la Paris scrie că s-a ajuns la un acord pre-summit în privinţa unor restricţii la sistemul bancar offshore, un oficial declarând că s-au făcut mai multe progrese în această privinţă în ultimele 10 zile decât în ultimii 10 ani.

Despre cele trei companii franceze, oficialii au declarat că Ministerul de Finanţe a cerut anchetarea în urmă cu patru luni pentru "fundaţii" şi conturi bancare conduse de filiale din Liechtenstein. Două dintre companiile citate ? Michelin şi Total ? au negat imediat că ar avea companii paravan sau conturi acolo.

De altfel, procuratura a confirmat că are în lucru dosarele privind cele trei companii şi alţi 30 de francezi sau companii mai mici, dar nu s-a stabilit încă dacă acestea vor fi trimise în judecată.

Informaţiile vin pe fondul unor ştiri despre ameninţările pe care le-a făcut Sarkozy membrilor G20 că va părăsi summitul de la Londra dacă nu se face ajunge la un progres suficient în privinţa paradisurilor fiscale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close