Antena 3 CNN Economic Companii Adrian Vasilache, directorul Autorităţii Aeronautice, demis. Claudia Vârlan, numită în funcţie

Adrian Vasilache, directorul Autorităţii Aeronautice, demis. Claudia Vârlan, numită în funcţie

Adrian Vasilache, directorul Autorităţii Aeronautice, demis. Claudia Vârlan, numită în funcţie
Sursa foto: Transporturi
30 Iun 2009   •   13:18

Adrian Vasilache, directorul general de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), a fost eliberat din funcţie. Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, locul acestuia va fi ocupat de către Claudia Vârlan, fost director la Direcţia de Navigaţie Aeriană.

Adrian Vasilache a fost numit în această funcţie în luna noiembrie a anului trecut, în locul lui Florea Geică. Acesta fusese demis în urma unui scandal mediatic privind pensia uriaşă şi salariul consistent de care beneficia.

Noul director al AACR, Claudia Vârlan, lucrează în cadrul Autorităţii Aeronautice de aproximativ 14 ani.

În cadrul conferinţei de presă, susţinută marţi la sediul Ministerului Transporturilor, Radu Berceanu a mai declarat că, începând cu 1 iulie, va intra în vigoare un nou contract colectiv de muncă, prin care salariile sunt aşezate pe o nouă grilă. În plus, vor fi eliminate o serie de sporuri.

"Reducerea salariilor de bază este undeva la o medie de 25%, însă, ceea ce era mai problematic, se elimină sau se reduc foarte multe sporuri", a anunţat ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu consideră că aceste sporuri reprezintă principalul motiv pentru care existau inechităţi în cadrul Autorităţii Aeronautice.

"Existau nişte sporuri destul de ciudate", susţine Berceanu. Printre acestea, se numără sporul de aviaţie, sporul de condiţii grele de muncă, de periculozitate, de stres, spor de radiaţii cosmice, de cască radio, condiţii nocive, spor de ecran, dar şi de acrobaţie.

În opinia ministrului, se presupune că cei care doresc să se angajeze în acest domeniu sunt conştienţi de riscul la care se expun şi tocmai de aceea există salarii mari. Astfel că multe dintre aceste sporuri nu îşi au rostul.

"Nu cred că toate aceste lucruri au o bază corectă şi reală. Aceste sporuri (...) făceau să se adune o sumă de două ori cât salariul de bază", a mai declarat ministrul Transporturilor.

O altă măsură anunţată de Radu Berceanu presupune ca pensionarii să mai poată lucra numai după ce obţin "aprobarea ministrului în ordin scris". Măsura ar urma să se aplice în fiecare sector al Transporturilor, nu doar la Aeronautică.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close