Antena 3 CNN Economic Companii Afacerea Astra Bets înfloreşte sub un alt nume: Great Game, noua denumire a casei de pariuri

Afacerea Astra Bets înfloreşte sub un alt nume: Great Game, noua denumire a casei de pariuri

Afacerea Astra Bets înfloreşte sub un alt nume: Great Game, noua denumire a casei de pariuri
04 Sep 2009   •   22:14

Astra nu pare să fi pierdut pariul cu statul. Ba chiar afacerea înfloreşte de la o zi la alta, sub un alt nume. Dintr-un game, peste noapte, s-a transformat într-un Great Game. Este numele firmei sub care funcţionează, mai nou, casa de pariuri. Nici la brand nu renunţă însă aşa uşor. Astra Bets apare în continuare ca sponsor oficial al Ligii a II-a de fotbal.


Finanţele au respins săptămâna trecută contestaţia depusă de Astra Bets pentru retragerea licenţei. Mărul discordiei rămâne datoria de 1,7 milioane de euro pe care casa de pariuri o are de plătit statului român. În mod normal, o asemenea decizie îngheaţă întreaga activitate a agenţiilor care aparţin acestui brand. În mod normal.

Oricine intră într-o agenţie sub sigla Astra poate cumpăra oricând bilet de pariuri. Pe tichet nu mai apare Astra, ci Great Game. Este singurul lucru schimbat.

Noua firmă, Great Game, apare şi în evidenţa Ministerului de Finanţe ca agent economic autorizat să desfăşoare activităţi de jocuri de noroc tip pariuri sportive. Cu toate acestea, reprezentanţii instituţiei spun că Astra nu mai poate funcţiona ca şi agent economic sau ca asociat cu o altă firmă în domeniu.

Teoretic, nici nu o face. În evidenţa Registrului Comerţului, Great Game îl are ca unic asociat pe un cetăţean croat. Practic,... pariurile curg, iar sigla tronează atât pe agenţii, cât şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Asta pentru că Astra şi-a păstrat calitatea de sponsor oficial al Ligii a II-a.

Contractul cu Federaţia este semnat pentru încă doi ani. Semnătura însă nu le garantează celor de la Astra că târgul rămâne în picioare şi anul viitor dat fiind problemele financiare şi... schimbarea numelui firmei.


Potrivit reprezentantului Astra Bets, casa de pariuri nu renunţă la licenţa sa. Scandalul se mută acum din curtea Finanţelor La Curtea de Apel.

Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close