Antena 3 CNN Economic Companii Afaceri dubioase pe aeroport. Chiriaşii încearcă să obţină o extindere a limitei de subînchirire

Afaceri dubioase pe aeroport. Chiriaşii încearcă să obţină o extindere a limitei de subînchirire

Afaceri dubioase pe aeroport. Chiriaşii încearcă să obţină o extindere a limitei de subînchirire
15 Apr 2013   •   11:53

Afacerile extrem de profitabile de pe aeroportul Otopeni au un viitor luminos. Deşi actualele contracte expiră tocmai în 2018, acţionarii aeroportului se vor întâlni să discute prelungirea lor cu patronii magazinelor şi restaurantelor. Afaceriştii au şi pretenţii: cer să aibă voie să închirieze la rândul lor altor persoane o suprafaţă mai mare de 10 la sută, limită prevăzută în actualele contracte.

Afaceriştii de pe aeroportul Otopeni încearcă să obţină o prelungire a contractelor pe zece ani, deşi termenul de expirare este abia în anul 2018. Şi asta pentru a avea garanţia unor profituri uriaşe cu riscuri minime. Mai mult, chiriaşii de pe Otopeni vor să ceară la şedinţa de luni cu acţionarii şi extinderea limitei de subînchiriere, în prezent de zece la sută.

În aceste condiţii există riscul ca noile alocări de spaţii comerciale să se realizeze prin negociere directă şi nu prin licitatie, situaţie care ridică mari semne de întrebare despre corectitudinea întregului proces. Conform specialistilor, spaţiile comerciale din aeroport sunt extreme de profitabile.

În 2010, chiria pentru spaţiile comerciale de pe Aeroportul Otopeni ajungea abia la nivelul celei plătite pentru o garsonieră în Berceni, scrie Ziarul Naţional.

Firmele contractante plăteau conducerii aeroportului o sumă anuală de aproape 80.000 de euro, la prima vedere o sumă mare. La un calcul simplu însă, pentru suprafaţa de aproape 2 mii de metri pătraţi, chiria este de doar 3 euro pe metrul pătrat, o sumă pe care orice cetăţean cu venituri medii şi-ar permite să o plătească.


Foto: Agerpres

×
Subiecte în articol: aeroport Otopeni
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close