Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România. La cât se ridică investiția

de A.M.P    |    13 Sep 2016   •   19:42
Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România. La cât se ridică investiția Foto: Agerpres/EPA

Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018, scrie Agerpres.

Fabrica de elicoptere Airbus Helicopters Industries este situată la Ghimbav, în apropiere de Braşov, şi se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Elicopterul H215 este un aparat cu două motoare, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple, care ţinteşte piaţa mondială.

''Primul H215, produs 100% în România, ar putea ieşi de pe linia finala de asamblare din Braşov în 2018, cu condiţia de a avea o primă comandă semnificativă. Producţia va creşte permanent pentru a ajunge la 15 elicoptere pe an până în 2020'', a declarat Serge Durand, directorul general al Airbus Helicopters Industries.

Potrivit unui comunicat al companiei, fabrica este finalizată, iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 vor fi instalate progresiv. În fabrica de la Ghimbav vor lucra 350 de oameni când aceasta va atinge capacitatea maximă de producţie, primii angajaţi începând deja un proces de pregătire de 12 luni la fabrica din Franţa.

"Compania Airbus este dedicată pregătirii profesionale a tinerei generaţii, în acest sens fiind încheiat un parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania. Primii 28 de studenţi incluşi în acest program au participat de asemenea la ceremonia de inaugurare (a fabricii - n. r.). După absolvire, aceştia vor deţine diplome de tehnicieni pentru elicoptere, tehnicieni superiori şi ingineri", se spune în comunicat.

Ceremonia de inaugurare a fabricii de la Ghimbav a fost prezidată de preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi de prim-ministrul României, Dacian Cioloş.
 

x close