Antena 3 CNN Economic Companii Alitalia îşi vinde colecţia de opere de artă ca să supravieţuiască

Alitalia îşi vinde colecţia de opere de artă ca să supravieţuiască

Alitalia îşi vinde colecţia de opere de artă ca să supravieţuiască
28 Noi 2008   •   12:38

Alitalia, compania aeriană falimentară din Italia, îşi vinde colecţia sa de artă în valoare de mai multe milioane de lire pentru a o ajuta să mai reducă din datorii, în timp ce se pregăteşte pntru o relansare luna viitoare.
Colecţia include lucrări ale unora dintre cei mai valoroşi artişti ai secoluluiu trecut, printre care Salvador DalÍ, Giorgio De Chirico şi Giacomo Balla. Alitalia mai deţine tablouri ale lui Gino Severini.
Experţii de artă apreciază că Alitalia are circa 200 de opere importante de artă modernă. Deşi nu toate vor primimulţi bani, un sfert sunt foarte scumpe. O operă a lui Severini, de exemplu, s-a vândut în iunie cu 15 milioane lire sterline, scrie The Times.
Oficialii Alitalia arătau că debutul colecţiei este undeva în anii 50, când compania o ducea mai bine şi a achiziţionat operele de artă pentru birouri, salonurile VIP sau chiar unele avioane.
Vânzarea a fost autorizată de lichidatorul Augusto Fantozzi. Acesta a mai precizat că a hotărât vânzarea companiei căttre un grup de investitori italieni pentru un miliard de euro, din care 625 milioane de euro sunt datoriile, rezultată din activele pe care le achiziţionează. După preluarea efectivă, datoria rămasă va fi preluată de stat- până la 3 miliarde euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close