Antena 3 CNN Economic Companii Angela Merkel sprijină crearea unui Opel european

Angela Merkel sprijină crearea unui Opel european

Angela Merkel sprijină crearea unui Opel european
Sursa foto: opel
01 Apr 2009   •   10:17

Cancelarul german Angela Merkel a promis sprijinul guvernului pentru potenţiali investitori în filiala europeană a General Motors, Opel. Aceasta a vorbit în faţa angajaţilor de la producătorul german.

Promisiunea sa vine la doar o zi după ce preşedintele american a avertizat General Motors, dar şi Chrysler, că au un timp limitat pentru ?restructurare de o manieră care să justifice investiţia de şi mai mulţi bani ai contribuabilului?.

Ambele companii au un termen de 60 de zile în acest sens- timp care va fi folosit şi pentru a găsi o soluţie viabilă pentru Opel, a precizat Merkel.

Compania are circa 25000 de angajaţi în Germania şi a spus că are nevoie de 3,3 miliarde de euro ca ajutor de stat din partea guvernelor europene pentru a salva slujbele şi a păstra fabricile deschise.

GM Europe aprecia că are nevoie de un investitor din afară pentru a continua cu planul său de salvare, dar până acum nu au existat declaraţii publice serioase de interes în Opel.

?Vom folosi cele 60 de zile pentru a aşeza fundaţia pentru crearea unui Opel european?, a declarat Merkel în faţa angajaţilor de la Ruesselsheim .

?Vom lucra din greu, vom crea o echipă de negociere cu participarea guvernului german, Opel şi specialişti care să lucreze cu GM şi guvernul american pentru o nouă strategie pentru Opel?. Ea a precizat că va sprijini prin garanţii financiare pe oricine doreşte să investească, dar guvernul nu va băga bani direct.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close