Antena 3 CNN Economic Companii Antibiotice Iaşi va trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Antibiotice Iaşi va trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Antibiotice Iaşi va trece în subordinea Ministerului Sănătăţii
Sursa foto: Antibiotice
15 Mar 2009   •   16:58

Antibiotice Iaşi, una dintre cele mai importante companii producătoare de medicamente din România, va trece în subordinea Ministerului Sănătăţii, a anunţat ministrul Ion Bazac. După ce tranferul va fi finalizat, societatea Antibiotice va constitui nucleul Companiei Farmaceutice Române. Instituţia va funcţiona sub forma unei corporaţii strategice cu scopul de a gestiona sectorul farmaceutic autohton pe timp de criză. În prezent, pachetul majoritar de acţiuni al societăţii ieşene este deţinut de AVAS.


Societatea Antibiotice Iaşi a fost scoasă la privatizare la sfârşitul anului trecut, cu un pachet de 53 la sută din acţiuni. AVAS a anunţat până la jumătatea lunii februarie că au fost primite oferte din partea unei companii de profil din Croaţia şi a uneia din Grecia.


Pentru Comisia de sănătate din Senat privatizarea a ridicat însă multe semne de întrebare. Prima problemă a fost legată de preţul la care ar fi fost scoasă la privatizare societatea. Cu peste 100 de milioane de euro sub valoarea reală a companiei. Apoi s-a pus problema terenului aferent. 40 de hectare, la 1000 de euro metrul pătrat.


Comisia Europeană a transmis, la sfârşitul lunii februarie, o scrisoare Guvernului României în care avertiza că ar putea deschide o investigaţie. Ancheta ar fi trebuit să stabilească, printre altele, oportunitatea privatizării. Angajatii societăţii antibiotice Iaşi au ieşit în stradă încă de anul trecut, la scurt timp după ce guvernanţii au anunţat privatizarea fabricii de medicamente.


Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close