Antena 3 Economic Companii Aplicaţia prin care Facebook te urmăreşte fără să ştii. Cum să te fereşti de asta

Aplicaţia prin care Facebook te urmăreşte fără să ştii. Cum să te fereşti de asta

de L.D.    |    10 Feb 2013   •   17:09
Aplicaţia prin care Facebook te urmăreşte fără să ştii. Cum să te fereşti de asta Foto: marketingland.com

Facebook dezvoltă o aplicație prin care coordonatele utilizatorilor vor fi urmărite, au declarat două persoane care dețin informații în acest sens, scrie bloomberg.com.

Aplicația, care este dezvoltată pentru a-și ajuta utilizatorii să își găsească prietenii din apropiere, va funcționa chiar și atunci când programul este închis, a spus una dintre persoane a cărei identitate nu a fost făcută publică. Acesta este încă un efort al companiei de a ”ataca” piața dispozitivelor mobile, cea mai mare sursă de venituri din publicitate.

Numai anul trecut Facebook a raportat venituri de 306 milioane de dolari, reprezentând 23% din publicitatea pe platforme mobile.

Se pare că această aplicație, care reține coordonatele utilizatorilor, va permite companiei să vândă publicitate ”calibrată” pe obiceiurile zilnice ale consumatorilor.

Cei care se ocupă de aplicație sunt Peter Deng, director de produs, ingineri de la Glancee, compania specializată în urmărirea coordonatele cumpărată de Facebook, precum şi experţi de la Gowalla, o reţea de socializare bazată pe acelaşi principiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close