Antena 3 CNN Economic Companii ArcelorMittal Galaţi ar putea renunţa la 2000 de angajaţi

ArcelorMittal Galaţi ar putea renunţa la 2000 de angajaţi

ArcelorMittal Galaţi ar putea renunţa la 2000 de angajaţi
Sursa foto: arcelorMittal
17 Feb 2009   •   03:33

Criza tot mai mare pe piaţa globală, scăderea preţurilor la produsele din metal, consumul din ce în ce mai redus au adus probleme pentru toate marile combinate siderurgice. ArcelorMittal Galaţi a încercat până acum să facă faţă scăderii comenzilor prin reducerea activităţii. Cu toate acestea, combinatul pare a se pregăti acum pentru concedierea unor angajaţi. Se are în vederea specializarea exclusiv pe producţia de tablă groasă şi renunţarea la cocserie, scrie Evenimentul Zilei.
Strategi, confirmată de liderul de sindicat Gheorghe Tiber, ar însemna concedierea a 2000 de persoane, de la uzina cocso-chimică şi din secţia de benzi laminate utilizate în special în industria auto.
La Galaţi se realizează aproximativ 80% din producţia de oţel din România.
ArcelorMittal Galaţi s-a dispensat până în prezent de aproape 950 de oameni prin metoda autodisponibilizărilor. Numărul celor care renunţă la locul de muncă în schimbul unor recompense financiare, ce se ridică până la 20.000 lei, ar putea ajunge, până la data-limită a înscrierilor - 31 martie, la 1.500 de oameni. Dintre autodisponibilizaţi, 500 trebuie să fie din rândul personalului TESA. Puţin peste 13.000 de siderurgişti mai sunt în acest moment pe platforma siderurgică, faţă de 14.400, la sfârşitul lui 2007.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close