Antena 3 CNN Economic Companii ArcelorMittal Roman se închide pentru trei săptămâni

ArcelorMittal Roman se închide pentru trei săptămâni

ArcelorMittal Roman se închide pentru trei săptămâni
Sursa foto: tevi forat
24 Feb 2009   •   08:00

ArcelorMittal Tubular Products Roman va închide, marţi, toate secţiile de producţie, pentru o perioadă de trei săptămâni, în timp ce în funcţiune va rămâne doar secţia de prelucrare a produselor, potrivit liderului de sindicat Gheorghe Ciobanu.
"Laminorul de 16 ţoli şi cel de 6 ţoli se vor închide până la strângerea unui portofoliu de comenzi care să asigure continuitate în activitate. Va funcţiona doar secţia de prelucrare, având în vedere că cea de-a treia secţie de producţie, Laminorul de 20 ţoli, este închisă pentru reparaţii şi va fi deschisă la sfârşitul lunii martie. 80% din totalul salariaţilor de 1.849 vor rămâne să lucreze în unitate, restul va intra în concediu de odihnă sau cu 75%", a declarat, pentru NewsIn, liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu.
Acesta a adăugat că pe lista de disponibilizări voluntare sunt înscrise 380 de persoane din 1.849 de salariaţi, în condiţiile în care 24 de angajaţi au fost deja concediaţi cu plăţi compensatorii. "Din cei care s-au înscris, foarte mulţi îndeplinesc condiţiile de pensionare", susţine Ciobanu.
Pe de altă parte, Arcelor Mittal Iaşi lucrează la capacitate maximă, liderul de sindicat afirmând însă că există posibilitatea ca, începând de săptămâna viitoare, o parte din salariaţi să fie trimisă, din nou, în şomaj tehnic. "Până acum, de la unitate au plecat 74 de salariaţi, aproape jumătate din aceştia lucrând în producţia efectivă, iar restul în sectoare indirect productive. Pe lista de disponibilizări mai sunt înscrise circa 200 de persoane dintr-un total de 561 de angajaţi", a completat liderul de sindicat de la ArcelorMittal Iaşi, Constantin Rotaru.
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close