Antena 3 CNN Economic Companii AvtoVAZ este în pragul falimentului, potrivit şefului Autorităţii de Audit din Rusia

AvtoVAZ este în pragul falimentului, potrivit şefului Autorităţii de Audit din Rusia

AvtoVAZ este în pragul falimentului, potrivit şefului Autorităţii de Audit din Rusia
14 Oct 2009   •   21:48

Producătorul rus de automobile AvtoVAZ, la care grupul Renault deţine o participaţie de 25%, este în pragul falimentului, a declarat miercuri, pentru Reuters, Sergei Stepaşin, şeful Autorităţii de Audit din Rusia.

"AvtoVAZ se află în pragul falimentului, în ciuda faptului că i-au fost alocate fonduri uriaşe", a declarat Stepaşin referindu-se la situaţia producătorului autovehiculelor Lada.

Cel mai mare producător auto din Rusia a raportat, în primul semestru, pierderi de peste nouă ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însumând 19,6 miliarde de ruble (653 milioane de dolari).

Pentru a nu intra în colaps, AvtoVAZ are nevoie de cel puţin 70 de miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari), conform unor date guvernamentale. Vladimir Putin a cerut Renault să contribuie financiar la salvarea companiei avertizând că participaţia grupului francez ar putea fi redusă, în caz contrar. Grupul Renault a anunţat în urmă cu o săptămână că va ajuta AvtoVAZ, însă nu neapărat cu lichidităţi.

AvtoVAZ, a anunţat în septembrie că va concedia 27.600 de angajaţi din totalul de 102.000, compania anunţând la vremea respectivă că a ajuns la un acord cu principala confederaţie sindicală în vederea reducerii personalului.

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close