Antena 3 CNN Economic Companii Bechtel nu mai concediază angajaţii

Bechtel nu mai concediază angajaţii

Bechtel nu mai concediază angajaţii
Sursa foto: autostrada transilvania
04 Feb 2009   •   21:42

Compania americană Bechtel a anunţat că nu mai concediază angajaţii care sunt acum în şomaj tehnic, aşa cum relatase anterior. În această situaţie se regăsesc circa 2000 de muncitori.
?Bechtelul, legat de disponibilizare, nu cred că se mai pune problema. Nu ne-au răspuns la ultima noastră adresă şi nu cred că ne mai răspund. Practic, situaţia, din câte ştim noi în acest moment, este că persoanele sunt plătite cu 75% din salariu până în data de 9 februarie. Nu cred că Bechtel va mai trece la concedierea colectivă, mai ales că în următoarea perioadă se aprobă şi bugetul de stat, vor primi resursele financiare necesare?, a declarat Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.
Acesta crede că societatea va relua activitatea la Autostrada Transilvania încă din această lună.
Pe de altă parte, Mihai Lup, preşedintele Sindicatului Transilvania al angajatilor Bechtel a declarat că a fost anunţat că şomajul tehnic va fi prelungit până pe 16 martie, iar după aceea vor relua activitatea.
Din cei 2.500 de angajaţi ai Bechtel, 2.300 sunt români.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) îi va plăti în acest an companiei americane Bechtel, constructorul autostrăzii Braşov-Borş, 2,76 miliarde lei, dintr-un total de 10 miliarde de lei rămaşi de achitat până în 2012, potrivit Legii bugetului.
Banii vor fi alocaţi din fonduri bugetare. Până la sfârşitul anului trecut, instituţia a achitat 2,74 miliarde de lei, din care anul trecut a plătit 1,1 miliarde de lei. Valoarea de 10 miliarde de lei rămasă de achitat este eşalonată anual - 2,31 miliarde de lei anul viitor, 4,16 miliarde de lei în 2011 şi 763,77 milioane de lei în 2012. Bechtel a primit contractul pentru Autostrada Transilvania în 2004, valoarea acordului iniţial fiind de 2,2 miliarde de euro. Ulterior, mai multe acte adiţionale au majorat suma totală, iar termenul de finalizare a fost amânat cu un an, pentru 2013.
În altă ordine de idei, Autostrada Soarelui mai suferă o amânare, ea având acum ca termen de finalizare anul 2015. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va aloca 1,52 miliarde lei până în 2015, din care, in acest an, 114,87 milioane lei. Anul trecut, oficialii Ministerului Transporturilor anunţaseră că finalizarea porţiunii de 52 kilometri din autostradă va avea loc în 2011, costurile fiind estimate la 354 milioane euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close