Antena 3 CNN Economic Companii BEI a semnat cu Ford. Compania vrea să producă 250.000 de maşini în 2011

BEI a semnat cu Ford. Compania vrea să producă 250.000 de maşini în 2011

BEI a semnat cu Ford. Compania vrea să producă 250.000 de maşini în 2011
Sursa foto: ford
21 Ian 2010   •   17:54

Ford România vrea să producă în 2011 nu mai puţin de 250.000 de automobile la Craiova. Este ţinta anunţată, joi, după ce ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a semnat un acord de garanţie cu Banca Europeană de Investiţii. Ford România poate primi astfel un credit de 400 de milioane de euro, bani care vor fi investiţi în producţia de autoturisme.

Ford România va folosi creditul BEI pentru producţia de vehicule comerciale şi maşini mici cu motor ecologic.

?Vom folosi aceste fonduri împreună cu fondurile proprii să facem ca producţia de la Craiova să fie de o calitate recunoscută la nivel mondial?, a declarat reprezentantul Ford.

?Având în vedere mediul dificil al unei companii internaţionale, ţinând cont că am avut probleme economice fără precedent sunt mândru că am ajuns la un acord cu toate cele trei părţi implicate?, mai spune oficialul.

Guvernul a decis să acorde Ford România garanţii de 320 de milioane de euro, sumă care acoperă 80% din creditul de la Banca Europeană de Investiţii.

?Prin acordarea garanţiei sperăm urmărim să dăm un impuls Ford şi sperăm ca prin investiţie să se creeze noi locuri de muncă?, a mai spus reprezentantul Ford.

Ford a programat pentru activităţile din România investiţii de 1,2 miliarde euro, finanţate în mod egal, de câte 600 de milioane de euro, de BEI şi Ford Europa.

Antena3

×
Subiecte în articol: Ford masini
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close