Antena 3 CNN Economic Companii Bilanţ de criză în aviaţie: Norul de cenuşă a păgubit operatorii de 2,5 milioane de euro

Bilanţ de criză în aviaţie: Norul de cenuşă a păgubit operatorii de 2,5 milioane de euro

Bilanţ de criză în aviaţie: Norul de cenuşă a păgubit operatorii de 2,5 milioane de euro
Sursa foto: avioane
27 Apr 2010   •   18:04

Comisarul în domeniul transporturilor Siim Kallas anunţă că impactul economic al crizei aviatice care ţine de săptămâni a atins cote de 1,5-2,5 miliarde de euro, scrie The Telegraph.

Închiderea unei mari părţi a spaţiului aerian european ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda a cauzat anularea a mai mult de 100.000 de zboruri şi a lăsat 10 milioane de pasageri fără un mijloc de transport.

Kallas a fost chemat pentru a reforma rapid controlul traficului aerian şi pentru a oferi asistenţă în ridicarea interdicţiilor pentru zborurile nocturne, pentru a ajuta avioanele să facă faţă cheltuielilor.

Potrivit lui Kallas, Comisia Europeană, pe care a informat-o despre problemele actuale din domeniul aviaţiei, solicită naţiunilor membre să ofere asistenţă operatorilor aerieni privind măsuri precum împrumuturile din piaţă cu cele mai bune dobânzi.

Ridicarea restricţiilor pentru zborurile pe timp de noapte menite să păstreze liniştea în cartierele din jurul aeroporturilor va permite operatorilor să-şi repatrieze pasagerii izolaţi şi să trimită la destinaţie pachetele de marfă întârziate.

Totodată, Kallas avertizează Uniunea Europeană să nu acorde alte ajutoare operatorilor aerieni înafara celor pe care şi le pot procura singuri din piaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bilant aviatie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close