Antena 3 CNN Economic Companii Boc: Managementul companiilor de stat ineficiente va fi privatizat, ca românii să nu mai plătească din buzunar

Boc: Managementul companiilor de stat ineficiente va fi privatizat, ca românii să nu mai plătească din buzunar

Boc: Managementul companiilor de stat ineficiente va fi privatizat, ca românii să nu mai plătească din buzunar
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iul 2011   •   14:17

Managementul companiilor de stat care nu sunt profitabile va putea fi privatizat, astfel ca datoriile să nu mai fie plătite din banii contribuabililor, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, într-un interviu la postul de radio RRA.

"E un obiect al nostru să privatizăm managementul (companiilor de stat - n.r.) acolo unde este posibil, iar Ministerul Justiţiei lucrează la un proiect de lege în acest sens", a declarat prim-ministrul Emil Boc.

De asemenea, premierul a mai precizat că restructurarea anumitor companii de stat este necesară, scopul principal fiind acelaşi, ca românii să nu mai plătească din propriul buzunar ineficienţa acestora.

"Trebuie restructurate companiile de stat, să nu mai folosim bani din cei plătiţi de cetăţeni. Orice companie de stat ineficientă e întreţinută din bani publici şi obiectivul nostru e ca românul să nu mai plătească din buzunar pentru a întreţine aceste instituţii. (...) De 20 de ani, s-au acumulat datorii peste datorii şi cel mai important e să nu mai producă datorii pentru viitor. Scopul e ca din momentul în care se face restructurarea să se meargă pe plus, nu pe minus", a spus Emil Boc.

În ceea ce priveşte sectorul restructurărilor, premierul a ţinut să amintească faptul că, dacă la începutul mandatului său erau 1,4 milioane de bugetari, acum sunt 1,2 milioane de bugetari.

 


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close