Antena 3 CNN Economic Companii BONUS de 77 de milioane de euro, în România. Vezi cine a luat suma aceasta fabuloasă de bani

BONUS de 77 de milioane de euro, în România. Vezi cine a luat suma aceasta fabuloasă de bani

BONUS de 77 de milioane de euro, în România. Vezi cine a luat suma aceasta fabuloasă de bani
de O.P.    |    25 Ian 2013   •   13:19

 Parcul eolian de la Fantanele-Cogealac din judetul Constanta, detinut de cehii de la CEZ, a generat un venit suplimentar, constand in bonusuri pentru energia verde produsa, de aproape 77 milioane de euro.

Cehii sunt marii beneficiari ai legislatiei care ofera compensatii celor care produc si livreaza curent obtinut din surse neconventionale pentru ca detin cea mai mare capacitate instalata din tara - 600 MW. Anul acesta suma va fi mai mare pentru ca CEZ beneficia de investitia totala, gata la sfarsitul lui 2012. Ei au investit 1,1 miliarde de euro in acest parc.

Doar din aceste bonusuri amortizare investitiei se poate face in maxim 14 ani de acum incolo. In afara de cei 77 de milioane de euro, CEZ a mai primit si 0,6 milioane de euro de pe urma curentului produs de compania TMK Hydroenergy Power la hidroagrgatele din zona Resita, achizitionate in urma cu cativa ani de la rusii de la TMK.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: bonusuri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close