Antena 3 CNN Economic Companii British Airways şi Iberia anunţă fuziunea

British Airways şi Iberia anunţă fuziunea

British Airways şi Iberia anunţă fuziunea
Sursa foto: British Airways Iberia
13 Noi 2009   •   14:03

British Airways şi Iberia, transportatorii aerieni britanic şi spaniol, au anunţat fuziunea companiilor, ce va crea cea mai mare companie aviatică din Europa. Cele două societăţi, care acum înregistrează pierderi, îşi unesc eforturile pentru a trece de recesiune.
Fuziunea este probabil să declanşeze altă rundă de reducere a costurilor. Noua companie va transporta 62 milioane de pasageri pe an, fiind cea mai mare din Europa, deşi compania Ryanair, transportator low-cost în creştere, se crede că va depăşi această cifră în acest an.
Parte a acordului, BA va deveni companie spaniolă şi va fi condusă de Antonio Vázquez. Cu toate acestea, sediul ba fi la Londra şi va fi listată la bursa londoneză.
Compania britanică a pierdut 292 milioane de lire în şase luni, până în septembrie, în timp ce Iberia a pierdut 224 milioane de lire în prima jumătate a anului.
Anterior, conducerea societăţii londoneze cerea reducerea costurilor, realizându-se deja o economie de 400 milioane de dolari şi concedierea a 4900 persoane pentru a putea supravieţui.
Acţionarii BA vor deţine 56 procente din noul grup, iar Iberia retul. Investitorii au primit cu optimism anunţul- cotaţia BA a crscut cu 7.5 procente, iar Iberia cu 12 la sută.
Valoarea noii companii va fi de 4,5 miliarde lire, sub Lufthansa, cotată acum la 4,6 miliarde lire.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: british airways
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close