Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

01 Apr 2009   •   16:22
Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii anrc
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, numirea lui Marius Cătălin Marinescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pentru un mandat de şase ani, informează Preşedinţia, într-un comunicat.

Cătălin Marinescu, membru PD-L, a fost preşedinte al Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI). Marinescu a fost propus la conducerea nou-înfiinţatei Autorităţi Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii în cadrul unei şedinţe de Guvern din luna martie.

Atunci, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă să desfiinţeze Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii şi să înfiinţeze o nouă instituţie, numită Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANARC), care va funcţiona sub control parlamentar, cu o conducere numită de şeful statului la propunerea Guvernului.

Noua instituţie a fost înfiinţată după ce Comisia Europeană a avertizat România pentru decizia fostului Guvern de a demite preşedintele autorităţii naţionale de reglementare şi de a restructura instituţia, considerată de către Executivul european drept o gravă încălcare a independenţei acestui organism.

Antena3.ro

x close