Antena 3 CNN Economic Companii Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii
Sursa foto: anrc
01 Apr 2009   •   16:22

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, numirea lui Marius Cătălin Marinescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pentru un mandat de şase ani, informează Preşedinţia, într-un comunicat.

Cătălin Marinescu, membru PD-L, a fost preşedinte al Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI). Marinescu a fost propus la conducerea nou-înfiinţatei Autorităţi Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii în cadrul unei şedinţe de Guvern din luna martie.

Atunci, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă să desfiinţeze Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii şi să înfiinţeze o nouă instituţie, numită Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANARC), care va funcţiona sub control parlamentar, cu o conducere numită de şeful statului la propunerea Guvernului.

Noua instituţie a fost înfiinţată după ce Comisia Europeană a avertizat România pentru decizia fostului Guvern de a demite preşedintele autorităţii naţionale de reglementare şi de a restructura instituţia, considerată de către Executivul european drept o gravă încălcare a independenţei acestui organism.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close