Antena 3 CNN Economic Companii Cemacom Zalău închide una din liniile de producție și anunță disponibilizări în masă pentru 2009

Cemacom Zalău închide una din liniile de producție și anunță disponibilizări în masă pentru 2009

Cemacom Zalău închide una din liniile de producție și anunță disponibilizări în masă pentru 2009
04 Dec 2008   •   18:47

Cemacom Zalău a anunțat o restrângere a producției și disponibilizări, prin concedieri individuale și colective, estimând o scădere a vânzărilor de până la 30% pentru 2009. Angajații vizați de disponibilizări sunt cei din secția de blocuri ceramice, dar și din celelalte structuri ale companiei, potrivit Mediafax.
"În aceste condiţii, societatea nu-şi permite să acumuleze producţie pe stoc, dat fiind şi volumul mare de surse proprii de care are nevoie pentru derularea în bune condiţii a lucrărilor la noua fabrică de blocuri ceramice din localitatea Recea, începute deja", se menţionează într-un raport al firmei.
Consiliul de administrație al firmei a dispus închiderea liniei vechi de fabricație a blocurilor ceramice, începând cu ianuarie 2009. Cemacom operează două linii de fabricație de blocuri ceramice, una modernizată și retehnologizată, cu o capacitate de 300 tone/zi și o alta care funcționează din 1974, a cărei rentabilitate este redusă, datorită consumului ridicat de gaze naturale, energie electrică și cheltuieli alariale, se arată în raportul firmei.
Producătorul de materiale de construcţii a consemnat în primele nouă luni ale lui 2008 venituri în creştere cu 53,5%, de la 25,8 milioane lei la 39,7 milioane lei, şi un profit net de şapte milioane lei, în urcare cu circa 90% faţă de nivelul de 3,7 milioane lei, din aceeaşi perioadă a anului 2007.
Compania, listată pe piaţa Rasdaq, are un capital social de 19,17 milioane lei, împărţit în 191,7 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu.
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close