Antena 3 CNN Economic Companii Cererea scăzută de cărbune trimite în concediu 8.000 de angajaţi ai Societăţii Lignitului

Cererea scăzută de cărbune trimite în concediu 8.000 de angajaţi ai Societăţii Lignitului

Cererea scăzută de cărbune trimite în concediu 8.000 de angajaţi ai Societăţii Lignitului
Sursa foto: concediu fortat
17 Mar 2009   •   14:03

Aproximativ 8.000 din cei 9.000 de salariaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor intra în concediu de odihnă în perioada 21-30 aprilie, din cauza scăderii cererii de cărbune, a declarat, marţi, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, Viorel Temelescu, citat de Mediafax.

Potrivit sursei, sindicatele şi administraţia au încheiat un protocol, conform căruia, între 21 şi 30 aprilie, aproape 8.000 de angajaţi ai SNLO vor fi în concediu de odihnă.

Majoritatea angajaţilor SNLO vor rămâme acasă începând cu 17 aprilie, când au liber, legal, pentru Paşte. Minerii vor reîncepe lucrul pe 4 mai, pentru că ziua de 1 Mai va fi liberă, iar următoarele două sunt la sfârşit de săptămână.

"Este o măsură conformă cu contractul colectiv de muncă. Erau şi alte posibilităţi, printre care şi aceea să fie trimişi oamenii acasă şi plătiţi mai puţin la salariu. Este situaţia aceasta cu depozitele de cărbune pline şi trebuie să găsim cu toţii soluţii", a declarat Temelescu pentru agenţia de presă.

Potrivit liderului sindical, activitatea în cadrul SNLO nu va fi însă întreruptă complet pentru că societatea va avea angajaţi care vor lucra şi şapte zile pe săptămână pentru a livra cărbune din depozitele societăţii.

Protocolul semnat de administraţie şi sindicate prevede ca salariaţii care au efectuat concediul de odihnă integral până la Paşte şi care nu pot fi plasaţi în activităţile care se desfăşoară în perioada de întrerupere a activităţii de producţie să fie remuneraţi 75% din salariul de bază şi cu sporul de vechime.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close