Antena 3 CNN Economic Companii Încă o mare companie de asigurări are probleme. ASF a deschis procedura redresării financiare

Încă o mare companie de asigurări are probleme. ASF a deschis procedura redresării financiare

Încă o mare companie de asigurări are probleme. ASF a deschis procedura redresării financiare
20 Apr 2016   •   10:44

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance. Analizele făcute au scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii.

Printre cele mai importante probleme identificate în situaţia societăţii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de 43%, şi coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurări generale, care nu respectă prevederile normelor în vigoare, precizează într-un comunicat reprezentanţii ASF. Ca urmare a acestei decizii, activitatea de subscriere a societăţii City Insurance va fi limitată la 75% din totalul sumelor de asigurare brute înregistrate în anul 2015, mai puţin clasa 15 - Asigurări de garanţii, unde subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisă. Poliţele de asigurare deja emise vor rămâne valabile până la data expirării. În termen de cel mult 20 de zile de la data comunicării deciziei Consiliului ASF, City Insurance are obligaţia să desemneze un auditor financiar, persoană juridică, pentru efectuarea unei evaluări corecte, prudente şi realiste a activelor, datoriilor şi capitalurilor sale proprii. De asemenea, tot în termen de 20 de zile companiei trebuie să întocmească şi să depună la sediul ASF un plan de redresare financiară care să prevadă şinte şi termene concrete pentru redresarea situaţiei. 

City Insurance a avut subscieri totale de 502 milioane de lei in 2015, echivalentul unei cote de piata de 5,74%.

City Insurance a fost înfiinţată în 1998 şi are ca acţionar majoritar Vivendi International SRL - 85,23%, companie controlată de Dan Odobescu.

Sursa: Jurnalul Naţional

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close