Antena 3 CNN Economic Companii Companiile de asigurare vor acces la cazierul rutier al tuturor şoferilor - VIDEO

Companiile de asigurare vor acces la cazierul rutier al tuturor şoferilor - VIDEO

Companiile de asigurare vor acces la cazierul rutier al tuturor şoferilor - VIDEO
18 Mai 2010   •   23:19

Şoferi, deschideţi bine ochii. Dacă vă ştiţi un bizon în trafic, atunci ar trebui să fiţi mai atenţi. Companiile de asigurare vor să aibă acces la cazierul rutier al tuturor şoferilor. Ce înseamnă asta exact? O poliţă auto CASCO mai mare pentru şoferii teribilişti.


Sătui să tot plătească despăgubiri, şefii companiilor de asigurare vor să facă o bază de date cu informaţii despre toţi şoferii.

Dacă până acum, plăteaţi pentru o maşină în medie 650 de euro pe an pe poliţa CASCO şi aveaţi incidente, anul viitor, cand mergeaţi la alt asigurator, acesta nu vă cerea mai mulţi bani pe asigurare. Pentru că nu ştia cât de multe probleme aţi cauzat în trafic. Acum, situaţia se va schimba. Noul asigurator va avea acces la baza de date şi vă va taxa pentru fiecare greşeală. Chiar şi pentru puncte de penalizare veţi plăti la casco cu până la 15% mai mult.

Dacă ştiţi că depăşiţi linia continuă, că nu acordaţi prioritate, atunci poliţa poate creşte şi mai mult.
?Ar trebui să se ţină cont şi de numărul de km parcurşi pentru că sunt români care merg 3.000 de km pe an cu maşina, sunt români care merg 60.000?, e de părere Gheorghe Grad, broker de asigurări .

Companiile de asigurare vă pot sancţiona în cazul în care aţi tamponat maşina, dar nu vor lua în seamă amenzile date pentru că nu aţi parcat regulamentar. Proiectul, de abia în fază propunere în România, există de ani buni în ţări precum Germania sau Austria.

?Nu putem interpreta la fel nepurtarea centurii de siguranţă cu încălcarea vitezei. Noi avem acum un sistem asemănător, dar clientul declară ce amenzi are pe propria răspundere?, a declarat Mădălin Roşu, director de daune la o companie de asigurări.

În schimb, un şofer exemplar poate răsplătit cu o reducere de până la 10% din valoarea poliţei.


Observator

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close