Antena 3 CNN Economic Companii Cozonacii italieni, delicatesă la un click distanță (P)

Cozonacii italieni, delicatesă la un click distanță (P)

Cozonacii italieni, delicatesă la un click distanță (P)
24 Noi 2016   •   12:44

Internetul se dovedește a fi o alternativă eficientă atunci când timpul pentru pregătitul deserturilor de sărbători este limitat. În mediul virtual există numeroase site-uri care vând produse alimentare din această categorie. Cozonacii italieni sunt, în această perioadă, cea mai achiziționată delicatesă, susțin comercianții de pe platformele virtuale.

Umpluți cu ciocolată, stafide, citrice confiate, nuci sau cacao, cozonacii italieni au devenit deja desertul favorit al românilor pentru masa de sărbători. Denumit „panettone” acest desert este alternativa tradițională a cozonacului cu rahat pregătit de gospodinele noastre. Istoria acestei delicatese se scrie în secolul al XV-lea, în bucătăria unui celebru maestru cofetar al curții unui important nobil din Milano. În timp ce pregătea desertul pentru stăpânii săi de rang înalt, cofetarul uită produsul pe foc și se arde. Astfel, el a încropit din cele câteva ingrediente care i-au mai rămas pe masă un alt desert, pe care l-a umplut cu stafide, nuci și cacao. Așa au apărut primii „panettone”, cunoscuți astăzi și sub numele de cozonaci italieni.

 

Un produs apreciat

Senzaționala rețetă, improvizată în urmă cu câteva veacuri, a fost împrumutată și de alți cofetari din Italia, astăzi, pe piață, existând mai multe tipuri de cozonaci italieni. Pe lângă tradiționalul „panettone”, există „panforte”, cozonac originar din Sienna și umplut cu mere, nuci și fructe confiate. De asemenea, cofetarii din Verona au scos și ei o variantă de cozonaci tradiționali. Denumiți „pandoro”, acești cozonaci sunt umpluți cu ciocolată și pudrați cu zahăr. Ultimii, dar nu cei din urmă, sunt cozonacii genovezi „pandolce”, umpluți cu nuci și fructe confiate.

 

Desert vândut pe internet

Cozonacii italieni au devenit, astăzi, unul dintre cele mai apreciate deserturi pentru masa de sărbători și chiar idee de afacere. Pentru că și românii preferă să guste această delicatesă de Crăciun sau Revelion, pe internet au apărut numeroase site-uri care comercializează astfel de produse alimentare. Spre exemplu, Cătălin Aelenei, managerul magazinului Italianshops.ro, spune că „Pentru această perioadă, am făcut o selecție de cele mai bune produse de patiserie italiene pentru a le oferi românilor o plăcere unică și gospodinele să nu mai petreacă mult timp în bucătărie. Special pentru Crăciun, am adus o gamă de panettone care nu se regăsește în niciun hypermarket din România, precum cel cu tiramisu, cremă de vanilie, lămâie, ciocolată, șampanie și chiar panettone realizați manual”.

Alternativa este una eficientă, mai ales dacă timpul petrecut în bucătărie pentru pregătirea desertului este limitat. Cu doar un simplu click, puteți avea de sărbători tradiționalii și autenticii cozonaci italieni.

Administratorii magazinelor virtuale susțin că marfa este calitate și, direct din Italia, ajunge în doar câteva zile pe mesele clienților. „Produsele sunt expediate direct din Italia, săptămânal, în baza comenzilor pe care le fac clienții, printr-un transportator internațional, după care, odată ajunse în țara, coletele sunt preluate și livrate către clienți prin intermediul unei firme de curierat intern. Cele mai bine vândute produse din această perioadă sunt cozonacii italieni. Maniera în care ei pot fi comandați este similară cu celelalte produse aflate în oferta magazinului nostru”, susține Cătălin Aelenei, administratorul site-ului Italianshops.ro, care comercializează produse alimentare tradiționale italiene.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close