Antena 3 CNN Economic Companii Criza taie distracţia: Profitul Disney scade cu 46%

Criza taie distracţia: Profitul Disney scade cu 46%

Criza  taie distracţia: Profitul Disney scade cu 46%
Sursa foto: compania disney
06 Mai 2009   •   10:23

Profitul Walt Disney Company au căzut 46% în al doilea trimestru al anului fiscal, pe măsură ce consumatorii loviţi de criza economică au început să renunţe la distracţie.
Disney a realizat un profit net de 613 milioane de dolari în cele trei luni până la 28 martie, de la 1,1 miliarde de dolari realizate anul trecut. veniturile au scăzut 7 procente la 8 miliarde de dolari.

Robert Iger, preşedinte şi director executiv al companiei, a admis că a fost un trimestru dificil dar că mărcile puternice şi creativitatea Disney vor performa când economia îşi va reveni,
Afacerea de filme a companie a suferit cel mai mult, cu venituri în scădere cu 21 la sută la 1,4 miliarde dolari deoarece producţii precum Beverley Hills Chihuahua nu au atras consumatori precum Oscarul din 2008 No Country for Old Men.

Parcurile de distracţii au suferit şi ele căderi ale veniturilor, cu minus 12 procente la 2,4 miliarde dolari, deoarece şomajul şi scădere pieţii i-au obligat pe americani să reducă cheltuielile pentru vacanţe. De asemenea, compania a redus preţul biletelor, ceea ce a dus la scăderea şi mai mult a veniturilor.
Pe de altă parte, veniturile din produse au crescut cu nouă procente, la 496 milioae de dolari, după ce compania a răscumpărat, anul trecut, un lanţ de 220 de magazine de la Place Retail .
Divizia de media a postat o creştere de două procente a veniturilor la 3,6 milliarde dolari pe baza ESPN, ABC Family şi canalele Disney .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close