Antena 3 CNN Economic Companii Cum a evitat Google plata unor taxe în valoare de 2 miliarde de dolari

Cum a evitat Google plata unor taxe în valoare de 2 miliarde de dolari

Cum a evitat Google plata unor taxe în valoare de 2 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto:AP/Agerpres
10 Dec 2012   •   10:51

Compania Google şi-a redus cu aproape jumătate rata medie de impozitare la nivel de grup, după ce a transferat, în limitele legii, profiturile obţinute în afara Statelor Unite către Bermude, relatează Bloomberg.

Sumele transferate în Bermude reprezintă aproximativ 80% din profit, înainte de plata taxelor, obţinut de Google în 2011.

Creşterea veniturilor transferate de Google către subsidiara din Insulele Bermude a fost dezvăluită într-un document pregătit de divizia olandeză a companiei.

Autorităţile din Europa, Statele Unite şi chiar Australia manifestă tot mai puţină toleranţă faţă de practicile companiilor multinaţionale de a evita plata corectă a taxelor prin diverse artificii de contabilitate şi subsidiare înfiinţate în paradisuri fiscale.

În prezent, guvernele din Marea Britanie, Franţa, Italia şi Australia anchetează practicile de evitare a plăţii taxelor efectuate de Google. Autorităţile din aceste state încearcă să-şi crească veniturile la buget într-o perioadă economică dificilă.

În urmă cu o săptămână, Comisia Europeană a recomandat statelor UE să elaboreze "liste negre" cu paradisuri fiscale şi să adopte reglementări prin care să prevină abuzurile.

Evaziunea fiscală şi evitarea taxelor de către companii provoacă statelor UE pierderi de 1.000 miliarde euro pe an.

Reprezentanţii Google susţin că respectă legislaţia fiscală şi că investiţiile pe care le derulează în Europa ajută economia.

 



 

 

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close