Antena 3 CNN Economic Companii Datoriile companiilor româneşti, în creştere: Vezi care sunt cei mai mari datorinici

Datoriile companiilor româneşti, în creştere: Vezi care sunt cei mai mari datorinici

Datoriile companiilor româneşti, în creştere: Vezi care sunt cei mai mari datorinici
Sursa foto: Foto: 1235.ro
04 Feb 2011   •   09:43

Datoriile companiilor româneşti, cele monitorizate de FMI, sunt în creştere. Mai exact, restanţele lor la plăţi au urcat anul trecut cu peste 30 de procente. În total, firmele de stat din România au datorii de aproape 7 miliarde de lei în acest moment.

Cel mai mare datornic la stat a rămas Compania Naţională a Huilei, cu restanţe de peste 4 miliarde de lei, adică cu 10 procente mai mari fată de 2009. E urmată de Căile Ferate Române, companie ale cărei restanţe de plată practic s-au triplat pe parcursul anului trecut. Dacă în 2009 compania avea datorii de 530 de milioane de lei datoriile CFR SA, au ajuns anul trecut la aproape de 2 miliarde de lei.

Pe locul 3 este compania de tutun Galaxy tabacco cu restanţe la buget de peste 900 de milioane de lei. Pe locul al patrulea, cu datorii ceva mai mici este CFR Electrificare. Peste 500 de milioane de lei datorează statului. Adică cu 40 de procente peste nivelul raportat anul anterior.

Datorii mari are şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia - peste 2OO de milioane de lei. Datoriile companiei CFR Marfă au crescut uşor cu 7 milioane de lei.

UCM Reşiţa are de plăti către stat 161 de milioane de lei. Datoriile companiilor s-au acumulat din cauza neplăţii taxelor şi impozitelor.




 

×
Subiecte în articol: datorie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close