Antena 3 CNN Economic Companii Directorii SNLO, îngropată în datorii, se plimbă în maşini de lux

Directorii SNLO, îngropată în datorii, se plimbă în maşini de lux

Directorii SNLO, îngropată în datorii, se plimbă în maşini de lux
Sursa foto: snlo
22 Apr 2009   •   21:16

Îngropată în datorii, dar directorii se plimbă cu maşini de lux. Este vorba despre Societatea Natională a Lignitului Oltenia a cărei conducere a decis să închirieze o flotă de autoturisme care să îi deservească pe directorii atunci când fac teren. De precizat însă, că SNLO are o datorie către bugetele de stat de aproape 800 de milioane şi anul trecut a fost executată silit.

Societatea Natională a Lignitului Oltenia va închiria de la societatea bucureşteană Xenix Impex SRL autoturisme în valoare de 500 de mii de lei noi, scrie Financiarul. Maşinile ar urma să fie folosite de directorii de la Exploatarea Miniera Berbeşti atunci când fac inspecţii la exploataţiile miniere.

Reprezentantii SRL-ului bucureştean nu au dorit să dea informaţii despre tipul autoturismelor pe care le-au oferit spre închiriere, invocând confidentialitatea contractului.

La rândul său, directorul SNLO, Dan Burlan susţine că cel mai probabil este vorba despre mai multe tipuri de maşini şi în nici un caz nu de lux. După numeroase presiuni, Burlan a mărturisit jurnaliştilor de la Financiarul că este vorba despre autoturisme marca Hyundai şi Volkswagen, dar a precizat că astfel, SNLO a redus cheltuielile cu transportul, de la 4-5% la doar 2%.

Potrivit datelor de pe pagina de internet a Agenţiei Nationale de Administrare Fiscală, SNLO avea la 31 decembrie 2008 datorii către Bugetul de stat de 371 de milioane de lei, împotriva companiei fiind demarată procedura de executare silită. Mai mult, SNLO avea anul trecut debite de 281 de milioane de lei către bugetul asigurărilor sociale de stat, de 21 milioane lei către bugetul asigurarilor pentru somaj şi 99 milioane lei către bugetul asigurărilor de sănătate.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close