Antena 3 CNN Economic Companii Directorul Citigroup acceptă salariul anual de un dolar, până când grupul îşi revine financiar

Directorul Citigroup acceptă salariul anual de un dolar, până când grupul îşi revine financiar

Directorul Citigroup acceptă salariul anual de un dolar, până când grupul îşi revine financiar
Sursa foto: citigroup
11 Feb 2009   •   18:50

Vikram Pandit, directorul general al grupului financiar american Citigroup, a anunţat, miercuri, că va accepta un salariu simbolic de un dolar pe an, fără alte bonusuri, până când instituţia financiară va face din nou profit, informează Reuters.
Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanţilor l-a audiat pe Vikram Pandit împreună cu reprezentanţii altor şapte mari bănci americane, în privinţa modului în care au utilizat fondurile primite prin programul de stabilizare financiară în valoare de 700 de miliarde de dolari.
În noiembrie, Citigroup a obţinut, de la guvernul american, un plan de salvare, printr-o infuzie directă de capital de 27 de miliarde de dolari şi garantarea creditelor şi pierderilor de către stat. Asta după ce banca primise deja 25 de miliarde de dolari din programul de salvare a sistemului financiar.
Pentru perioada octombrie - decembrie, grupul financiar Citigroup a anunţat pierderi de peste opt miliarde de dolari, acesta fiind al cincilea trimestru consecutiv cu rezultate negative.
În februarie, Barack Obama a început o campanie de plafonare a compensaţiilor financiare primite de conducerile corporaţiilor, limitând, la 500.000 de dolari pe an, încasările directorilor executivi ai companiilor care vor beneficia de fonduri publice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: director criza economica
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close