Antena 3 CNN Economic Companii Directorul SRI: Toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia de la Oltchim. Am dat 190 de rapoarte Executivului

Directorul SRI: Toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia de la Oltchim. Am dat 190 de rapoarte Executivului

Directorul SRI: Toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia de la Oltchim. Am dat 190 de rapoarte Executivului
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Sep 2012   •   12:45

SRI a transmis Guvernului aproximativ 190 de rapoarte pe tema Oltchim, în decursul mai multor ani, iar toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia combinatului, a declarat, vineri, directorul SRI, George Maior, potrivit Mediafax.
   
"S-au transmis rapoarte în privinţa Oltchim de foarte multă vreme de către SRI, aproximativ 190 de rapoarte în decursul anilor şi situaţia de acolo a fost foarte bine cunoscută de toate guvernele", a declarat Maior.
   
El a fost întrebat ce arătau rapoartele SRI privind situaţia Oltchim.

"Sunt rapoarte secrete şi bineînţeles că nu am să discut acest lucru, dar situaţia referitoare la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscută", a replicat Maior.
   
Întrebat cum vede intenţia premierului Victor Ponta de a face publice o serie de rapoarte ale SRI privind Oltchim, George Maior a răspuns: "Este dificil să faci public un raport fără să-l desecretizezi, lucru care se desfăşoară în anumite condiţii, şi nu cred că e cazul de acest lucru, astfel încât misiunea unui serviciu secret este de a transmite informaţii secrete, nu de a transmite informaţii publice".
   
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.
   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close