Antena 3 CNN Economic Companii După şase ani de pierderi această companie românească încheie cu un PROFIT de 65 de milioane de lei

După şase ani de pierderi această companie românească încheie cu un PROFIT de 65 de milioane de lei

După şase ani de pierderi această companie românească încheie cu un PROFIT de 65 de milioane de lei
de O.P.    |    29 Oct 2014   •   12:44

Compania Naţională Poşta Română va încheia acest an cu un profit de 65 milioane de lei, de la pierderi în ultimii ani, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la conferinţa dedicată lansării Poşta Română Broker de Asigurare.

"După pierderile din ultimii ani, Poşta Română va încheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. La începutul anului, speram să încheiem pe zero, dar cifrele arată că managementul companiei şi-a făcut treaba", a spus ministrul.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

În privinţa privatizării, Cotovelea a spus că se aşteaptă ca, în martie-aprilie 2015, ca operatorul poştal belgian bpost să depună o ofertă angajantă în privinţa achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni al Poştei Române.

"Vom analiza foarte atent viitoarea ofertă angajantă a bpost pentru că Poşta Română va avea nevoie de circa 100 milioane de euro pentru investiţii în retehnologizare şi modernizare în următorii 5-6 ani pentru a deveni mai flexibilă şi pentru a aborda noi segmente de business.Dacă oferta va fi bună, vom semna contractul de privatizare. Dacă nu, vom discuta la nivelul Guvernului ce vom face peste 4-5 luni. Vrem o similitudine între Poşta Română şi cea belgiană", a spus Cotovelea.

Prezent la eveniment, directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, a spus că salariile angajaţilor companiei vor fi majorate, în medie, cu circa 100 lei brut.

×
Subiecte în articol: Posta Romana profit
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close