Antena 3 CNN Economic Companii Enterprise Investors investeşte 40 mil. euro în parcuri eoliene; România se află pe lista partenerilor posibili

Enterprise Investors investeşte 40 mil. euro în parcuri eoliene; România se află pe lista partenerilor posibili

Enterprise Investors investeşte 40 mil. euro în parcuri eoliene; România se află pe lista partenerilor posibili
Sursa foto: Foto: docstoc.com
06 Feb 2012   •   17:31

Compania poloneză Enterprise Investors a lansat un vehicul de investiţii prin care se doreşte alocarea sumei de 40 milioane de euro pentru construcţia de parcuri eoliene în următorii ani. Într-o primă fază proiectul vizează Polonia, dar se doreşte extinderea activităţii şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, în special în România, informează Mediafax.

Vehiculul, denumit Wento, va colabora cu dezvoltatori de parcuri eoliene pentru a pregăti proiectele pentru implementare şi va finanţa construcţia parcurilor respective.

"Analizăm cu atenţie piaţa energiei eoliene de aproape un an. Rezultatul este că suntem convinşi că Wento are perspective excelente pentru o dezvoltare robustă. Pe lângă activitatea din Polonia, Wento ar putea lua în considerare intrarea şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, în special pe piaţa din România, care este cu deosebire interesantă pentru investitori",  a declarat Michal Rusiecki, managing partner la Enterprise Investors.

Reprezentanţii EI apreciază că energia eoliană este o industrie tânără, dar care se dezvoltă rapid în Polonia şi în Europe Centrală şi de Est, permiţând energiei regenerabile să crească ponderea în producţia totală de energie, în linie cu legislaţia UE.

Enterprise Investors administrează un capital care totalizează 1,7 miliarde de euro prin şapte fonduri de investiţii. În total, compania a investit circa 160 milioane euro în firme româneşti din diverse sectoare.

×
Subiecte în articol: Polonia investitori
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close