Antena 3 CNN Economic Companii Ericsson România preia, în 2010, 400 de angajaţi de la Romtelecom

Ericsson România preia, în 2010, 400 de angajaţi de la Romtelecom

Ericsson România preia, în 2010, 400 de angajaţi de la Romtelecom
Sursa foto: romtelecom
09 Dec 2009   •   13:07

Romtelecom va transfera către Ericsson România, începând cu 11 ianuarie 2010, aproximativ 400 angajaţi care activează în prezent în departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, în baza unui acord pe o perioadă de cinci ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.

"Ericsson îşi va asuma în plus responsabilitatea pentru servicii de întreţinere corectivă şi preventivă de teren pentru activităţile de comutaţie şi electroalimentare. Contractul susţine strategia Romtelecom de a creşte eficienţa (...)", se arată într-un comunicat comun al Romtelecom şi Ericsson România remis Mediafax.

Valoarea acordului nu a fost făcută publică, dar reprezentanţii Romtelecom au spus că aceasta este una dintre cele mai mari operaţiuni de acest tip din Balcani.

"Am parcurs un proces complex înainte de a ajunge în această etapă finală, analizând cu atenţie fiecare aspect al acestui acord. Am examinat procesele, metodele, instrumentele şi experienţa partenerului nostru în domeniul serviciilor de administrare, dar şi aspectele sociale presupuse de acest acord, încercând să găsim o soluţie cât mai avantajoasă pentru angajaţii noştri", a spus, în comunicat, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Surse din piaţa telecomunicaţiilor spun că, alături de Ericsson România, au depus oferte şi filialele locale ale Nokia Siemens Networks şi Alcatel-Lucent.

Şeful Ericsson România, Maurizio de Dominicis, a declarat că acordul întăreşte relaţia de durată construită împreună cu Romtelecom şi constituie primul contract al companiei de servicii de administrare a reţelei pe piaţa locală.

"Avantajul dat de scara largă la care operează Ericsson şi experienţa şi cunoştinţele angajaţilor Romtelecom transferaţi se vor completa perfect, permiţându-ne să îi oferim partenerului nostru un set de servicii de calitate şi o structura de costuri superioară", a declarat reprezentantul companiei.

Global, Ericsson spune că, din 2002 până în prezent, mai mult de 100 de contracte de servicii de administrare de reţea încheiate cu diferiţi operatori de pe glob.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close